השחקנית הבולטת היום בשוק הדיסקאונט היא רשת "אושר עד".

"אושר עד" הוקמה בשנת 2009 כרשת דיסקאונט. הסניף הראשון של הרשת הוקם במגדל העמק. הרשת הוקמה על ידי אברום משה מרגלית, אריה בוים ויהודה לניאדו שהיו לפני כן הבעלים של רשת השיווק החרדית "אלף". אלף הוקמה כרשת שיווק הפונה לקהל חרדי וסניפיה הוקמו בריכוזי אוכלוסייה חרדית.

על פי דירוג דן אנד ברדסטריט שפורסם בשנת 2016, אושר עד היא רשת המזון הרביעית בגודלה בישראל, עם מחזור מכירות של 2.29 מיליארד שקל בשנה.  נכון לסוף שנת 2017 מונה הרשת 16 סניפים בישראל. בסניפיה נמכרים מוצרים עם הכשרים מיוחדים, אך היא אינה פונה רק לקהל חרדי. לפי אותו דירוג היא מובילה במדד המכירות לעובד.

בשנת 2016 פתחה הרשת סניף בשכונת ברוקלין שבניו יורק בשם "BINGO". בכך הייתה לרשת המזון הישראלית הראשונה שפתחה מחוץ לישראל סופרמרקט

באוגוסט 2015 חתמה GVK פתרונות קירור בע"מ הסכם אחזקה מקיף והתיעלות אנרגטית בסניף אושר עד באשדוד.

ניתוח תהליך התייעלות אנרגטית בסניף

  • סניף אשדוד: כ-5,000 מ"ר, במקום 2  מערכות קירור מרכזיות לקפואים, טריים וגלידות, 5 חדרי קירור והקפאה, קצביה ומאפיה.
  • יעד:  כ- 30% חיסכון בצריכת החשמל בקירור.
  • הנחת העבודה שמערכות הקירור מהוות כ-50% מסך הצריכה הכוללת (שזה = 15% חיסכון בצריכה הכוללת.)
  • בפועל: חיסכון של 39.84% מצריכת החשמל במערכות הקירור.
  • הביצוע: מנהל פרויקט +  2 צוותי התייעלות (2 טכנאים + 2 ראשי צוותים).
  • ניתוח הנתונים: צריכת החשמל על פי חשבונת חשמל חודשיים.

הסיפור של אושר עד & GVK