קירור תעשייתי (קירור של אולמות ייצור) משחק תפקיד חשוב בהבטחת יעילות התהליכים ושמירה על המוצרים בייצור. איכות המוצרים, בריאות העובדים ובטיחות סביבתית תלויים במיזוג האוויר של החדרים. קירור טכנולוגי עוזר לשלוט בטמפרטורה של אולמות הייצור והציוד, מפחית את הסיכון להתחממות יתר ומונע תאונות. זה חשוב בתעשיות שבהן תהליכים טכנולוגיים קשורים לטמפרטורות גבוהות: במטלורגיה, בתעשייה הכימית, בייצור מזון.
מערכות קירור מסורתיות
ניתן לקרר אולמות תעשייתיים באמצעות מערכות קירור מסורתיות, למשל מזגנים עם מדחסי פריאון. הם מורכבים ממדחס, מאייד (מחליף חום המסיר חום מהחדר), מעבה (מחליף חום המשחרר חום לסביבה), שסתום התפשטות, מסננים ומאווררים. קירור של אולמות ייצור באמצעות סוג זה של ציוד מתרחש באמצעות סירקולציה של קרר (פריאון) בין המאייד למעבה. לצערנו, פתרונות אלה צורכים אנרגיה רבה, ולכן יקרים, ורבים מהרכיבים שלהם דורשים תחזוקה תקופתית. צריכת האנרגיה הגבוהה קשורה לפעולת המדחסים, השסתומים, הובלת הקרר או הצורך למלא מחדש את הקרר במעגל.
קירור אדיאבטי (אידוי) של אולמות תעשייתיים
קירור אדיאבטי הוא חלופה למערכות מדחס. כאן משתמשים בתהליך האידוי (התאדות) של מים כדי להוריד את טמפרטורת האוויר. עם ירידת הטמפרטורה, הלחות שלו עולה. האנרגיה הנדרשת לכך נשאבת ישירות מהאוויר בצורת חום מוחשי ומומרת לחום כמוס בתהליך הגזי. בחילופי חום ומסה בין המים לאוויר, האנתלפיה (מימד אנרגטי) קבועה, לכן התהליך נקרא אדיאבטי.
ניתן להשתמש בקירור אדיאבטי בנפרד או בנוסף למערכות המדחס שהוזכרו לעיל. קירור של אולמות תעשייתיים בשיטה זו עובד במיוחד טוב בחדרים שבהם לא נדרשת בקרה מדויקת של פרמטרי האוויר בחדר. זאת מכיוון שתהליך הקירור האדיאבטי תלוי בעיקר בלחות היחסית וטמפרטורת האוויר.
קירור של אולמות תעשייתיים באמצעות יחידות גג
ניתן לבצע קירור של אולמות תעשייתיים באמצעות יחידות גג קומפקטיות. הם מתאפיינים בהתקנה פשוטה, יעילות אנרגטית גבוהה וורסטיליות לשימוש בתצורות שונות. הם מיועדים לעבודה בבניינים בעלי נפח גדול, כלומר מתקני ייצור או אחסון. גגות יכולים לעבוד עם או בלי תעלות אוויר, אך כדי למלא את תפקידם הם צריכים לשרת חדרים או אזורים עם פרמטרים תרמיים ולחות דומים.
קירור שטח של אולמות תעשייתיים
קירור שטח של אולמות תעשייתיים מאפשר שימוש בשטחים ונפחים זמינים של האובייקט. מערכת זו מורכבת מצינורות חימום המונחים במצע, שדרכם זורמים מים. האינטראקציה של המערכת הקורנת (הפועלת בחורף כמערכת חימום) עם משאבת חום עם פונקציית קירור או גנרטור מי קירור מאפשרת להוריד את טמפרטורת האוויר בחדר. התקנה של כל מעגל קירור ופעולות לאחר ההתקנה מתבצעות בסדר הבא:
- פיתוח תרשים התקנה;
- התקנה בפועל;
- ואקום של מעגל הקירור;
- שטיפה;
- בדיקת לחץ ואטימות;
- טעינה של קרר ושמן;
- כיוון מכשירי הגנה אוטומטיים.
פיתוח תרשים התקנה
התחלים מתחיל עם, בראש ובראשונה, קביעת מיקומים של רכיבי מערכת הקירור ותרשים חיבור הצנרת. בעשותך זאת, עליך להתבסס על כך ש:
- מספר החורים בקירות יהיה מינימלי;
- תהיה גישה נוחה לרכיבי מערכת הקירור לתחזוקה במהלך ההפעלה;
- אוויר יוכל לזרום בחופשיות למדחס, למעבה ולמקרר האוויר;
- אורך הצנרת יהיה מינימלי ככל האפשר;
- המדחס ימוקם על בסיס אופקי תוך שימוש במבודדי רעידות (אם קיימים).
התקנת מערכת הקירור
סדר ביצוע עבודות ההתקנה של מערכות קירור הוא כדלקמן:
- הכנת תמיכות, קונסטרוקציות מתכת, יסודות;
- התקנת ציוד הקירור;
- התקנת צנרת ומכשירי בקרה אוטומטיים;
- התקנת מערכות חשמל;
- בדיקת לחץ לחוזק ואטימות של מערכות הקירור, נוזל הקירור או מי קירור;
- יצירת ואקום במערכת;
- עבודות בידוד (בידוד תרמי ואקוסטי);
- טעינת המערכת בקרר.
בעת התקנת ציוד הקירור, נדרש נפח עבודה מספיק. הוא אינו מוגבל לממדים של המתקן עצמו, אלא צריך לכלול:
- מרחב לתחזוקה טכנית של היחידות (בהתחשב בתקני בטיחות).
- מרחב לכניסת אוויר ויציאתו (למתקנים עם קירור אוויר).
- מרחב לתיקון ציוד הקירור, החלפת רכיבי המתקן.
אם יש לכם שאלות לגבי התקנת מערכת הקירור ספציפית בפרויקט שלכם–פשוט תתקשרו, ומומחינו ב-GVK יעזרו לבחור בפתרון המתאים.